Titel: Spökeri.

Upptecknare: Pehr Johnsson
Meddelare: N. Edin Säter  År: 1927

Socken/stad: Indal

Det låg för många år sedan en liten kvarn vid en bäck, som flyter genom socken. Där brukade man mala husbehovsspannmål. Kvarnen ägdes av en bonde i trakten. Rätt vad det var började det spöka alldeles förfärligt i den kvarnen. Saker och ting kastades omkring och ingen levande människa kunde vara inne när det pågick som värst. Bonden blev slutligen led vid detta oväsen och rev ned hela kvarnen. Endast grunden står kvar. Man fann resten av ett lik under golvet och förstod man ett brott här blivit begånget. Troligen hade man där tagit livet av någon krämare eller kringvandrande person, emedan man icke visste någon som omkommit i trakten eller blivit borta.

Hammarstedtska arkivet. Pehr Johnssons samlingar X.